THOUSANDS OF FREE BLOGGER TEMPLATES »

21 September 2007

Ποιός επιβουλεύεται τα $ του Τόμυ;

Το 1996 ήταν προφανώς μία πολύ καλή χρονιά για τον κύριο Ηilfiger.
Τόσο καλή μάλιστα, που κάποιοι ξύπνιοι αποφάσισαν να του κόψουν τη φόρα.
Όντως ξύπνιοι οι τύποι, εκμεταλλεύτηκαν την πρεμούρα των περισσότερων χρηστών Internet να διαδίδουν ό,τι μπούρδα βρουν στο inbox με την ένδειξη "pass it on"...
Ένα - υποτιθέμενο, κανείς ποτέ δεν το είδε - άρθρο σε tabloid των Φιλιππίνων (!!!) με ρατσιστικά σχόλια του Τόμυ εναντίον των Αφροαμερικανών και των Ασιατών, κυκλοφόρησε σε όλο τον κόσμο υπό μορφή chain mail με το ακόλουθο κείμενο:

Did you see the recent Oprah Winfrey show on which Tommy Hilfiger was a guest? Oprah asked Hilfiger if his alleged statements about people of color were true - he's been accused of saying things such as "If I had known that African-Americans and Asians would buy my clothes, I would not have made them so nice," and "I wish those people would not buy my clothes - they were made for upper-class whites." What did he say when Oprah asked him if he said these things? He said "Yes." Oprah immediately asked Hilfiger to leave her show.
Now, let's give Hilfiger what he's asked for - let's not buy his clothes. Boycott! Please - pass this message along.

Πιασάρικο το σενάριο: σου λέει ο Τόμυ "δε γαμιέται, αρκετά ντάλαρς κονόμησα ως τώρα", πάει στην Όπρα και με μια φράση αποκλείει απο την πελατειακή του βάση τα 2/3 του πλανήτη.
Ποιός το πίστεψε;
Τα αμερικανά φυσικά. Αμάσητο το κατάπιαν, κατέβασαν και μια κόλα καπάκι, μη και τους πέσει βαρύ.
Αλλά και όλοι οι υπόλοιποι: γιατί σου λέει τώρα ο μέσος εβραίος "ποιός είναι αυτός ο Τόμυς και με φτύνει έτσι; Καλύτεροι είναι οι Κινέζοι δηλαδίς;" και τσουπ! κοτσάρει και τη δική του εθνική ταυτότητα μαζί με τους λοιπούς αδικημένους.
Και το ίδιο κάνει κι ο Λατινοαμερικανός κι όλοι οι υπόλοιποι που θέλουν να νιώσουν θύματα, αλλά δε βρίσκουν και κανέναν πρόχειρο θύτη...

Βέβαια, η έρμη η Όπρα έχει ξεκαθαρίσει ήδη απο το 1999 στη σούπερ υψηλής τηλεθέασης εκπομπή της οτι, όχι μόνο δεν είχε ποτέ καλεσμένο τον εν λόγω κύριο, αλλά ούτε καν τον έχει συναντήσει ποτέ στη ζωή της!
Κοινώς, ούτε να τον χέσει τον Τόμυ η Όπρα!

Το 2001, ανεξάρτητος φορέας (Anti-Defamation League) ερεύνησε τα γεγονότα σχετικά με την υπόθεση Τόμυ - κι όμως, υπήρξαν άνθρωποι που έκατσαν να ασχοληθούν σοβαρά με αυτή τη σαχλαμπούχλα! - και κατέληξε οτι τσάμπα καίει η λάμπα και καλύτερα τα chain mail τζάνκια να βρουν πιο εποικοδομητικές μεθόδους ξεκαυλώματος, γιατί αυτή ψόφησε.

Όλα αυτά ήταν φυσικά παντελώς άχρηστα, γιατί όπως όλα τα cybermyths αυτού του τύπου, έτσι κι αυτός ξεφούσκωσε απο μόνος τους μετά απο λίγο. Βέβαια εδώ μιλάμε και για κάτι μύρια ζημιά - αλλά δε βαριέσαι...

Φέτος το Μάιο μάλιστα, η Όπρα αποφάσισε να ξεκαθαρίσει μια και καλή το θέμα Τόμυ. Ιδού ο διάλογος:







Η ένδοξη πατρίδα μας - τελευταία ως συνήθως σε κάτι τέτοια - ανακάλυψε την όλη ιστορία μόλις φέτος, όταν όλος ο υπόλοιπος κόσμος την είχε ξεχάσει.
Εμφανίστηκε λοιπόν σε έντυπο (αγνώστων λοιπών στοιχείων) το παρακάτω άρθρο της κυρίας Ανδριώτη (επίσης αγνώστων λοιπών στοιχείων, εκτός αν είναι συγγενής του Alexi Andriotti):

Ρατσιστής ο Χίλφιγκερ
Αν ήξερα οτι οι Αφροαμερικανοί, οι Λατινοαμερικάνοι, οι Εβραίοι, οι Έλληνες και οι Ασιάτες θα φορούσαν τα ρούχα μου, δεν θα τα έφτιαχνα ποτέ τόσο όμορφα. Μακάροι αυτοί οι άνθρωποι να μη φορούσαν ποτέ τα ρούχα μου, επειδή είναι καταστκευασμένα για ανώτερης τάξης λευκούς ανθρώπους. Τη δήλωση αυτή έκανε ο Αμερικάνος σχεδιαστής μόδας Τόμι Χίλφιγκερ που συμμετείχε στην εκπομπή της Όπρα Γουίνφρεϊ με θέμα το ρατσισμό. Η παρουσιάστρια τον ρώτησε αν έκανε αυτή τη δήλωση και όταν ο σχεδιαστής της είπε "ναι", εκείνη του ζήτησε να αποχωρήσει απο την εκπομπή της! Σκεφτείτε τα αυτά πριν αγοράσετε κάτι δικό του...

Εμείς να τα σκεφτούμε κυρία μου.

Εσείς όμως, που υποτίθεται πως είστε και δημοσιογράφα, μήπως να σκεφτόσασταν να ελέγξετε την εγκυρότητα των γραφομένων σας, αντί να αναπαράγετε και να επικυρώνετε την κάθε ράδιο-αρβύλα;

Δεν είναι δύσκολο, αλήθεια σας λέω: ένα πρόχειρο γκουγκλάρισμα βγάζει κάτι εκατοντάδες σελίδες που υποστηρίζουν το αυτονόητο - οτι ένας πετυχημένος επιχειρηματίας δεν θα έκανε ποτέ την κεφαλαιώδη μαλακία να ζημιώσει την εταιρεία του κατα τόσο ηλίθιο τρόπο...

Και προσέξτε: δεν τα χώνω στη φιλενάδα που μου έστειλε με mail το άρθρο. Όσο κι αν συφιλιάζομαι με όσους πατάνε το forward χωρίς να το βάλουν λίγο να δουλέψει το ρημάδι το μυαλουδάκι, η μαύρη αλήθεια είναι οτι δεν είχε καμία υποχρέωση να το ψάξει η κοπέλα.

Δεν τα χώνω ούτε καν σε ένα παιδικό πάρτυ-ραδιοφωνική εκπομπή στο Mad radio, όπου μία πιπίνα φόρτωνε τους ακροατές να μην ξαναπατήσουν πόδι στου Τόμυ το τσαρδάκι, γιατί είναι - περίπου - εχθρός της πατρίδας!

(δεν ξέρω αν το προσέξατε, αλλά στην ελληνική version είμαστε κι εμείς μέσα στους θιγμένους!!!)

Σε όλους αυτούς ταιριάζει γάντι η φράση που διάβασα στο
ΒιοΛόγο (και ανήκει στον μακαρίτη καθηγητή του Berkeley Carlo Cipolla):

"... ένα ηλίθιο άτομο θα προκαλέσει απώλειες σε κάποιο άλλο άτομο ή σύνολο ατόμων ενώ παράλληλα η πράξη αυτή δεν αποφέρει κάποιο κέρδος στο ίδιο ή ενδεχομένως προκαλεί και απώλειες στο ίδιο".

Το επιμύθιο, τέκνα, είναι το εξής: αν δε γουστάρετε τον Τόμυ και τους ομοίους του γιατί κοτσάρουν το λογότυπό τους σε κάτι πανάθλια τσίτια και τα πουλάνε σε γελοίες τιμές, μαζί σας!

Ας μη γινόμαστε όμως πιόνια στο μεταξύ τους παιχνιδάκι για το ποιός θα κάνει την πιο γερή μπάζα...

7 comments:

Nobody said...

Πες τα Εφάκι γιατί κι εγώ βγάζω σπυριά με όλα αυτά τα μέιλ που τα στέλνουν φίλοι με κλειστά μάτια!!

[Germanos] said...

Στην Αμερικη δεν χαιρει εκτιμησεως ο Τομυ, θεωρειται basse classe...
την φραση αυτα ειναι ρουχα για αραπάδες την εχω ακουσει απο Ελληνα της ομογενειας

Effie said...

Σωστή και η μία, σωστός και ο άλλος!
Μόνο εδώ μας τον έχουν πλασάρει ως σούπερ μούρη τον κύριο...
Και τα ρούχα του είναι απλά ΑΘΛΙΑ!!!

Shades said...

Χώσε και σώσε!!!
Σωστήηηηηηηηη!!!!!!! και ενημερωμένη.

Effie said...

Χώνω εγώ αλλά ποιός μ' ακούει?
;>>>>

Shades said...

Όλο και κάποιος σ' ακούει.. ένας εγώ που δεν γνώριζα τίποτα για το φόνο.
Όλοκληρος Shade δεν φτάνω εγώ;

Katerina said...

Χώσε ρε Εφάκι, και εγώ δε μπορώ να καταλάβω πως μπορεί κανείς να στέλνει τέτοιες βλακείες χωρίς να κάνει ένα στοιχειώδες google πρώτα.
Γιατί ο έλληνας της ομογένειας θεωρεί τον εαυτό του ανώτερο του Χίλφιγκερ, μη χέσω. Αει σιχτίρ.