THOUSANDS OF FREE BLOGGER TEMPLATES »

28 August 2007

Το βλέπεις αυτό παιδί μου;












- Ναι μαμά. Τί είναι;
- Δάσος παιδί μου. Είχαμε πολλά τέτοια κάποτε.


Παρεπιπτόντως, μου έχει έρθει απο πολλές μεριές αυτό το mail:




ΟΚ ρε παιδιά, και μαύρα θα βάλω, και στο Σύνταγμα θα τρέξω, και θα το προωθήσω το μήνυμα όπου μπορώ.
ΑΛΛΑ
Αφενός επιτρέψτε μου να διατηρήσω τις αμφιβολίες μου για το κατά πόσο μπορούμε να "διαμαρτυρηθούμε σιωπηλά".
Αφετέρου δεν καταλαβαίνω ποιανού ο κώλος θα ιδρώσει με όλα αυτά. Και για την Πάρνηθα τα ίδια κάναμε. Και λοιπόν;
Είπε η Nobody σε σχόλιό της σχετικά με το θέμα: Αυτοί μόνο για τις εκλογές νοιάζονται.
Συμφωνώ απολύτως.
Γι' αυτό, την Κυριακή των εκλογών - και όλες τις Κυριακές όλων των εκλογών που θα ακολουθήσουν - θα τους ρίξω πέντε βαρβάτα φάσκελα και δε θα περάσω ούτε απ' έξω απο το εκλογικό κέντρο.
Και το ίδιο θα προτείνω σε όποιον ξέρω και δεν ξέρω.
Κι αν ποτέ αποκτήσω παιδιά, το ίδιο θα προτείνω και σ' αυτά.
-Γιατί μαμά;
-Γιατί αυτοί οι καραγκιόζηδες που διεκδικούν την ψήφο σου παιδί μου, είναι οι ίδιοι που σου στέρησαν το μέλλον σου, και το μέλλον των παιδιών σου, και το μέλλον των παιδιών των παιδιών σου.






8 comments:

prophet81 said...

"Περπατώ εις το δάσος, όταν το δάσος δεν είναι 'δώ..."

Dastardly Kinkajou said...

Να επισημάνω καλή μου επίσης ότι δεν φταίνε μόνο οι πολιτικοί που έγινε αυτό που έγινε, φταίμε όλοι μας για τη νοοτροπία που έχουμε. Διότι οι περισσότεροι από μας τα μάθαμε αυτά τα δάση τώρα που τα ακούσαμε στις ειδήσεις, δεν τα είχαμε δει ποτέ από κοντά διότι δεν έχουμε τη νοοτροπία της ζωής στη φύση, άρα της ενεργής συμμετοχής και προστασίας. Αυτή τη στιγμή δλδ διαρρηγνύουμε όλοι τα ιμάτιά μας γιατι απλά έτσι πρέπει, όχι γιατί νιώθουμε και καμμια ιδιαίτερη απώλεια για κάτι που μόνο ως ιδέα υπήρχε. Είναι όπως όταν σου λένε ότι πέθανε στη γειτονιά σου ένας νέος άνθρωπος. Δεν τον ξέρεις μεν, αλλά σε στενοχωρεί για λίγο γιατί πάντα ο θάνατος ενός νέου ανθρώπου μας στενοχωρεί αλλά μετά από λίγο πας για σουβλάκια γιατί πεινάς κιόλας.

Το μεγαλο μας τσιρκο said...

Έφηηηηη?????
Μην ξεχνάς!!!!Φάσκελα.....πολλά φάσκελα λέμε!!!!!!
:- )))))))) και :-(((((((

Effie said...

Σορυ κιόλα βρε Φώτο μου, αλλά με ποιά λογική συμβάλλουμε στο κάψιμο των δασών με το να μην παίρνουμε τα βουνά?????
Αν δηλαδή τη βλέπαμε όλοι φυσιολάτρες και "γύρισε στη φύση" θα γλύτωνε η Πελοπ/σος? Παρά την έλλειψη βασικών υποδομών - ζώνες πυροπροστασίας, κρουνοί εν λειτουργία κι ένα κάρο άλλα?
Όχι, με το συμπάθειο, αλλά αρνούμαι να νιώσω υπεύθυνη για μια τέτοια καταστροφή επειδή δεν είχα ανέβει στα πανύψηλα βουνά της Αρκαδίας...
Ίσα-ίσα, θεωρώ οτι κάτι παιδιά της πόλης σαν και τα μούτρα μου, που δεν ξέρουμε να ξεχωρίσουμε το πεύκο απο το έλατο, περισσότερη ζημιά παρά καλό μπορούμε να κάνουμε στη φύση.
Και κάτι ακόμη: ο θάνατος ενός νέου ανθρώπου μπορεί να μας στενοχωρεί ως ιδέα και μόνο, αλλά το γεγονός οτι η δική μας γενιά και όσες θα ακολουθήσουν δεν θα έχουν αέρα να αναπνεύσουν, είναι μία πραγματικότητα που μας αφορά όλους άμεσα.
Το θέμα δεν είναι πλέον θεωρητικό, αλλά καθαρά πρακτικό.
Αυτό που λες θα ίσχυε αν η ζημιά περιοριζόταν σε μικρότερη κλίμακα. Τότε ίσως και να λέγαμε "Κρίμα μωρέ, αλλά μακριά απ' το κωλαράκι μας κι ας είναι δέκα πήχες" - και μετά να πηγαίναμε για σουβλάκια!
Τώρα όχι...

Τσίρκο, ένα είναι το σύνθημα: ΜΑΥΡΟ ΣΤΟΝ ΜΑΥΡΟΓΙΑΛΟΥΡΟ!

Το μεγαλο μας τσιρκο said...

...και δαγκωτόόόόόό!!!!!!με δόντι φαρμακερό σαν αυτό της φώτο μου!!

Nobody said...

Ας ελπίσουμε μόνο να μη βγει κανένα άσχετο, άπειρο και ανίκανο άλλο κόμμα κατά λάθος. Μάλλον πολυκομματική Βουλή θα έχουμε φέτος, αν δεν μας φέρουν πίσω τον Κώτσο να ηρεμήσουμε.

Dastardly Kinkajou said...

Εννοώ απλά ότι αν είχαμε μέσα στο κεφάλι μας πραγματικά καταλάβει τι είναι το δάσος για μας θα είχαν γίνει όλα αυτά που λες περί προστασίας κι όχι μόνο από την κεντρική εξουσία αλλά και από την τοπική αυτοδιοίκηση και τους ίδιους τους κατοίκους των περιοχών. αλλά όλοι μας περιοριζόμαστε στο να αντιδράμε σπαραξικάρδια αφού έχει γίνει η ζημιά. Πριν γίνει κανέναν δεν ενδιαφέρει - όπως και δεν θα ενδιαφέρει σε ένα μήνα που θα έχουν γίνει εκλογές, θα έχει πάει το πόρισμα Ζορμπά στη Βουλή κλπ κλπ. Εδώ ήδη αρχίζει και καταβαραθρώνεται το θέμα στα δελτία από τώρα.

Effie said...

Γιατί τσιγκουνεύεσαι τα δόντια βρε τσίρκο;
Με όλη τη μασέλα δαγκωτό - αρκεί όλα τα δόντια της να είναι σαν κι αυτά της μαϊμούς σου ;>>

Nobody, κάπως έτσι το κόβω να εξελίσσεται το πράγμα. Για πολυκομματική βουλή δεν ξέρω, το σίγουρο είναι πάντως οτι θα ωφεληθούν όλοι οι άσχετοι, που μέχρι χτες δεν τους ψήφιζε ούτε η μάνα τους...

Φωτούλα μου, σίγουρα όλοι έχουν μερίδιο της ευθύνης: και η κεντρική εξουσία για τις υποδομές, και η τοπική αυτοδιοίκηση για την προστασία, και η γιαγιά που καίει ξερόχορτα με τα 10 μποφόρια να φυσάνε.
Ως φύσει αισιόδοξος άνθρωπος, ελπίζω να μην ξεχαστεί το θέμα - άσε που και να θέλουμε, οι κλιματολογικές αλλαγές δε θα μας αφήσουν να το ξεχάσουμε...