THOUSANDS OF FREE BLOGGER TEMPLATES »

24 October 2006

Μαύρο στο Μαυρογιαλούρο / Η γιαγιά και οι εκλογές

Μετράμε δύο μέρες απο το τέλος αυτής της φαρσοκωμωδίας που αποκαλούν "δημοτικές εκλογές". Ο νέος μας δήμαρχος πόζαρε όλο χάρη στις κάμερες, έκανε τις γνωστές βαρετές δηλώσεις, αποθεώθηκε απο κάτι τελειωμένα κομματόσκυλα...

Και;

Και ακόμη η γειτονιά μου είναι τίγκα στα φέιγ βολάν, τις σκισμένες αφίσες με τις σκατόφατσες των υποψηφίων (ή υποψοφίων, κρίνοντας απο τις ηλικίες τους) και τα κατεστραμμένα πανώ που κρέμονται απο ένα ψωροσκοινάκι πάνω απο τα κεφάλια των πεζών και σε απόσταση αναπνοής απο τα καλώδια της ΔΕΗ. Κάθε μέρα, τουλάχιστον μία γιαγιά πατάει ανυποψίαστη με τα τακουνάκια της το ιλουστρασιόν χαρτί κάποιου προεκλογικού φυλλαδίου και συσφίγγει τις σχέσεις της με τα πλακάκια του πεζοδρομίου. Να βγει κάποιος χριστιανός (ή αλλόθρησκος, εκεί θα κολλήσουμε τώρα;) να μαζέψει όλη αυτή τη σαβούρα, ούτε λόγος!

Και η ταπηροκρανίαση συνεχίζεται: γιατί, αν υποθέσουμε πως η γριά τη σκαπουλάρει απο το φονικό φυλλάδιο του υποψόφιου, παρακάτω την περιμένουν ακόμη πιο σκληρές δοκιμασίες, που μπροστά τους ωχριά το Survivor και το Fear Factor μαζί. ΤΡΥΠΕΣ κυρίες και κύριοι! Πολλές , εκατομμύρια, άπειρες τρύπες, οι οποίες ανοίχτηκαν απο τον προηγούμενο δήμαρχο, σε μία απέλπιδη προσπάθεια να μας πείσει πως κακώς το είχαμε για αχαΐρευτο ρεμάλι, αυτό το άξιο πουρότεκνο της πόλης. Όχι κυρία μου, δεν έκανε την πόλη μας κεφαλογραβιέρα Αμφιλοχίας για να μας βασανίσει όσο ακόμη προλαβαίνει. Ο άνθρωπος είναι πρωτοπόρος: ποιά αθλητικά κέντρα, ποιά γυμναστήρια - εδώ μιλάμε το άτομο είναι χρόνια μπροστά!!! Σου λέει τώρα, σιγά μην τραβιέται η γραία στο γυμναστήριο. Θα τη γυμνάσω εγώ θέλει δε θέλει. Απ' όλα έχει ο μπαξές:
Άλμα εις μήκος; Αν δεν πηδήξεις κυρά μου πάνω απο την τάφρο - πρώην πεζοδρόμιο έξω απο το σπίτι σου, θα μείνεις κανα μήνα έγκλειστη.
Δρόμος μετ' εμποδίων; Σου 'χω απ' όλα τα καλούδια: πλάκες, πέτρες, σωλήνες, εργάτες - διαλέγετε και παίρνετε!
Τρέξιμο; Το φόρτε μας! Βγείτε εσείς στο δρόμο (αναγκαστικά, γιατί πεζοδρόμιο όπως σας είπα δεν υφίσταται) και θα φροντίσουν για τη γυμναστική σας λεωφορεία, ταξί, παπάκια για delivery και ό,τι άλλο τελοσπάντων κινείται στο δρόμο!!!

Κατόπιν όλων αυτών και επειδή έχω αρχίσει να πλησιάζω επικίνδυνα το ηλικιακό group της συμπαθούς τάξης των συνταξιούχων, λέω να αλλάξω δήμο όσο έχω ακόμη δυο ποδαράκια και τα ασορτί χεράκια, όλα στη θέση τους...

Καμία καλή πρόταση???


2 comments:

YO!Reeka's said...

υπομονή, σε δύο χρόνιαμόλις θα ξαναέχει εκλογές!

Effie said...

Γιατί gelly, σκέφτεσαι να κατέβεις υποψήφιος;
Τρέχω για τη μεταδημότευση!!!