THOUSANDS OF FREE BLOGGER TEMPLATES »

26 October 2007

Προσωπικά δεδομένα

Κυκλοφορεί τελευταία ένα email με το ονοματεπώνυμο του κάφρου που τσουρούφλισε με καυτό λάδι ανυποψίαστο σκύλο στη Χίο. Τράβηξε μάλιστα και το σχετικό βιντεάκι ως απόδειξη, μην τυχόν και του αμφισβητήσουν οι άλλοι κάφροι το κατόρθωμα...
Διαβάζοντας το email, αρχικά δε μου φάνηκε ιδιαίτερα χρήσιμο να διαδώσω τα στοιχεία του μαλάκα. Το έκανα όμως, με το σκεπτικό οτι αν κάποιος (σε επίπεδο συλλόγου, οργάνωσης κλπ) ήθελε να τον καταγγείλει, καλό θα ήταν να ξέρει ποιόν κυνηγάει.
Πριν πατήσω το forward πάντως, έριξα και το απαραίτητο γκουγκλάρισμα. Αρκετά τα αποτελέσματα, άρα κάποια βάση υπάρχει. Σωστά;
Όχι απαραίτητα.
Το πάτησα βέβαια το ρημάδι, αλλά μετά μου 'κοψε (ξανθιά είπαμε, μην έχεις και πολλές απαιτήσεις) να κοιτάξω πού ακριβώς μ' έστελνε ο γκούγκλης.
Έχουμε και λέμε λοιπόν: αρκετά μπλόγκια, 2-3 fora ποικίλλης ύλης, προσωπικά sites διάφορα... Ούτε μία αναφορά σε κάποια πηγή που να μου δίνει να καταλάβω οτι ο συντάκτης του όποιου κειμένου έχει ερευνήσει -έστω στοιχειωδώς- τις πηγές του. Ούτε μία εφημερίδα, ούτε ένας τηλεοπτικός σταθμός, ούτε καν ένα site ενημερωτικού χαρακτήρα - κάτι τελοσπάντων σχετικά αξιόπιστο (ή τουλάχιστον ενυπόγραφο).
Δύο τινά μπορεί να συμβαίνουν εδώ: Ή μας έπιασε ξαφνικά μέγας πόνος να διασφαλίσουμε το απόρρητο των προσωπικών δεδομένων του μαλάκα (κάτι που προσωπικά θα δεχόμουν άνετα αν ήταν η συνήθης πρακτική των Αρχών -σαφώς δεν είναι, τί να λέμε τώρα- σε παρόμοιες περιπτωσάρες), ή όντως τα στοιχεία που κυκλοφορούν δεν είναι διασταυρωμένα, οπότε ορθώς κανείς δε ρισκάρει να τα δημοσιοποιήσει επώνυμα (γιατί αν δεν ισχύουν, η μηνυσάρα θα πάει σύννεφο).
Εντωμεταξύ, πολλοί και διάφοροι ζοχαδιασμένοι μ' αυτό το παιδί-λουλούδι (όπως κι αν λέγεται), έχουν ήδη βρει τηλέφωνα, διευθύνσεις, χρώμα οφθαλμών και ΑΦΜ και απειλούν να τον βρουν και να του κάνουν τα τέρατα. [Για 'μένα η καλύτερη λύση θα ήταν μία καταδικαστική απόφαση στο ποινικό του μητρώο, να 'χει να πορεύεται και να το θυμάται για όλη του τη μίζερη ζωή - εξέλιξη που δεν τη βλέπω και πολύ πιθανή...]
Όποιος θέλει να διαιωνίζει έτσι μια αρρωστημένη κατάσταση "οφθαλμόν αντί οφθαλμού", με γειά του με χαρά του (φτάνει να μη γκρινιάζει μετά για τα σκατά που ο ίδιος δημιούργησε). Ας το κάνει όμως με επίγνωση του οτι, δημοσιοποιώντας σκέψεις / απόψεις / προθέσεις / οτινάναι, αποκτά πρόσβαση σ' αυτές κάθε πικραμένος - potentially και κάθε ψυχάκιας. Και κανένας δε θέλει στη συνείδησή του ένα αθώο θύμα ξυλοδαρμού, επειδή απλά τα είχε πάρει στο κρανίο και πέταξε ένα "γαμήστε τον Τάδε", χωρίς να μπει στον κόπο να τσεκάρει αν ο Τάδες ήταν όντως εκείνος που έπρεπε να γαμηθεί...

4 comments:

[Germanos] said...

δεν πρεπει να εχουμε εμπιστοσυνη σε τετοιου ειδους ανωνυμες πληροφοριες

(στειλε το mail να σου πω)

zero said...

Μα νομιζω οτι καπου ειπαν οτι ειναι γιος καποιου.
Τις πρωτες μερες ειχαν σκοπο να τον κυνηγισουν, αλλα μετα κοπασε το πραγμα.
Τι να πει κανεις.
Κριμα για το αθωο σκυλακι.
Τι αλλο να πω ...κριμα.

me said...

γεια σου!
δεν εμπιστευομαι κ τοσο τις πληροφοριες που διαδιδονται μεσω blogs κλπ.ο καθενας μπορει να γραψει το οτιδηποτε για τον οποιονδηποτε κ η φημη να παει παρακατω.
δε μου αρεσει αυτο κ δε το υποστηριζω.μπορει το βιντεο να μην αντιστοιχει στον συγκεκριμενο ανθρωπο.

Effie said...

Theo μου το έσβησα το mail - δυστυχώς αφού το είχα ήδη προωθήσει...

zero, προφανώς εννοείς κάποιου γνωστού έτσι; Γιατί κάποιου ο γιός θα είναι, δε φύτρωσε φαντάζομαι! Δεν έχω ακούσει πάντως κάτι τέτοιο.

Μπράβο βρε me, πολύ χάρηκα με το σχόλιο! Κάπου είχα βρει παλιότερα το blog σου, μετά ξέχασα τo url κι έμεινα με την απορία "τί να απέγινε τελικά αυτή η κοπελιά με το Χάρη;"!!!